Björn Jansson
1 av 2
Regionrådets ordförande, Björn Jansson. Foto: Johan Hellström/Sveriges Radio
Max Hansson. Arkivfoto: SR Gotland
2 av 2
PayEx grundare, Max Hansson. Arkivfoto: SR Gotland

Regionen positiva till PayEx planer i Visby hamn

"Vi har fört diskussioner"
1:10 min

Företaget vill bygga på Holmen i Visby hamn, det skriver Hela Gotland. Regionrådet Björn Jansson (S) berättar att Regionen inte är främmande för förslaget.

Bolagets grundare Max Hansson säger till P4 Gotland att han vid den gamla silon vill bygga en fastighet med plats för 300 medarbetare. Regionrådets ordförande Björn Jansson berättar att diskussioner har förts med företaget.

– Vi har försökt jobbat för en etablering där PayEx kan hamna i hamnområdet. Det är en viktig och betydelsefull arbetsgivare och självklart ska vi jobba för att det blir en bra lösning. Men hamnområdet är inte helt enkelt, säger Björn Jansson.

Varför då?

– Det är många som vill etablera sig där och vi vill ta ett helhetsgrepp på hur hamnområdet ska se ut. Det ska vi försöka få en bild över nu fram till januari, säger Björn Jansson.

Det är inte självklart att det just är PayEx som ska etablera sig i hamnområdet?

– Egentligen inte. Men de är en viktig aktör och har de intresse av hamnen så måste vi försöka möjliggöra och försöka bidra till en bra lösning, avslutar Björn Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".