Mia Stuhre. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Mia Stuhre. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Mia Stuhre ska leda Almedalsveckan

"Jag har vetat det i en vecka"
0:48 min

Mia Stuhre kommer att leda Almedalsveckan nästa år. Vid sin sida får hon personalvetaren Elin Nysten som också är en flitig almedalsbesökare.

Inför 2016 års Almedalsvecka valde Karin Lindvall att lämna sitt uppdrag som projektledare för politikerveckan och nu efterträds hon alltså av Mia Stuhre. Dessutom blir Elin Nysten deltidsprojektledare för kansli, program och presscenter.

Mia Stuhre som får projektledaruppdraget arbetar på serviceförvaltningen och har i flera olika funktioner arbetat nära Almedalskansliet tidigare.

- Jag är glad och stolt att få chansen att arbeta med något så fantastiskt som Almedalsveckan. Den betyder mycket för både demokratin och för Gotland, säger Mia Stuhre.

Elin Nysten som blir ny delprojektsledare för kansli, program och presscenter arbetar som lönehandläggare på regionen och är en flitig Almedalsbesökare.

De två nykomlingarna till team Almedalsveckan välkomnas av Per Lorén, avdelningschef.

- Det känns härligt att vi lyckats rekrytera två kreativa personer som kan ta sig an uppdraget med nya ögon, säger Per Lorén som blir Mia Stuhres och Elin Nygrens närmsta chef efter årsskiftet.

I det nya teamet för Almedalsveckan ingår totalt fyra delprojekt. Christer Stoltz som har hand om säkerhet och beredskap och Anita Klingvall som ansvarar för markupplåtelser har varit med i flera år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".