Gotlands Media GA GT Mediahus entré Hannes Müller
Foto: Sveriges Radio

Politiker vill att regionen undviker Gotlands Media

Hannes Müller som sitter på en av SD:s stolar i Gotlands regionfullmäktige, vill att regionen undviker att prenumerera på och annonsera i Gotlands Media.

Det är till regionstyrelsens ordförande Björn Jansson (S), som Hannes Müller i en interpellation, vill att Region Gotland och dess verksamheter "i möjligaste mån undviker annonsering i och prenumerationer av Gotlands medias produkter".

Hannes Müller tycker i interpellationen att tidningarna Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar, samt sajten helagotland.se, fått "en alltför låg kvalitet på sin nyhetsförmedling och skadar samhälls- och debattklimatet genom detta". Müller menar att de i frågan om flyktingmottagandet på ön "medvetet endast publicerar 'goda' nyheter och undviker 'dåliga'".

Han skriver också att tidningarnas "minskade upplagor successivt (når) allt mindre andel av hushållen på ön" och om man vill nå alla hushåll med information vore Gotlands gratistidning ett "bättre och kostnadseffektivare alternativ".

Hannes Müller tog plats i Gotlands regionfullmäktige, i och med dagens sammanträde, men kommer inte att vara knuten till Sverigedemokraterna. Han lämnade partiet i vintras och kom in i fullmäktige som ersättare för Björn Ljung.

Interpellationen togs upp på regionfullmäktige 19 december, där den fick tummen ner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".