Tekniska nämndens ordförande Tommy Gardell (S).
Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Tommy Gardell vill få stopp på missförstånd kring politiska beslut

"Vi hade inte haft någon dialog"
1:31 min

Tekniska nämnden behöver bli bättre på att förklara sina beslut för tjänstemännen, säger nämndens ordförande Tommy Gardell (S).

Tekniska nämndens ordförande Tommy Gardell tog nyligen initiativ till en heldag där politiker och tjänstemän diskuterade samarbetsfrågor.

Tommy Gardell menar att tekniska nämnden behöver bli bättre på att samarbeta med tjänstemännen på förvaltningen.

- Har man en dialog, träffar varandra och pratar om frågor så får man ett bättre underlag och fattar bättre beslut, säger Tommy Gardell.

Enligt honom har det på senare tid skett flera missförstånd, till exempel när det i våras skyltades om för högre parkeringsavgifter långt innan det var tänkt.

- Vi hade inte haft någon dialog. Tjänstemännen tog för givet att det skulle införas så fort som möjligt, och för oss var det totalt främmande att införa det här några månader innan sommaren. Det gick helt snett och det är sådana saker vi ska arbeta för att rätta till, säger Tommy Gardell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".