Linnea Deb. Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: Janerik Henriksson/TT

Gotländsk touch i årets Melodifestival

Förra året var hon låtskrivare till hela fyra bidrag. I år är gotländska Linnea Deb aktuell igen och då i samarbete med artisten Lisa Ajax och Loreen.

Gotländska Linnea Deb är uppvuxen i Visby och Lummelunda. Låten som Lisa Ajax ska framföra i årets Melodifestival heter "I don`t give a" och är, förutom Linnea Deb, skriven av Ola Svensson, Joy Deb och Anton Hård af Segerstad. Bidraget som Linnea Deb varit med och skrivit kommer att framföras av Lisa Ajax vid deltävling 2 i Malmö den 11 februari 2017.

Låten som ska framföras av Loreen heter "Statements" och är skriven av Lorren själv tillsammans med ovan nämnda kvartett. Loreen tävlar i deltävling 4 i Skellefteå den 25 februari 2017.

Linnea Deb är en rutinerad låtskrivare i melodifestivalsammanhang och har sedan 2012 medverkat med flertalet bidrag. 2013 var hon med och skrev vinnarbidraget "You" som framfördes av Robin Stjernberg. Den största framgången nåddes dock när hon har tillsammans med Anton Malmberg Hård af Segerstad och Joy Deb skrev låten Heroes som vann Melodifestivalen 2015 och Eurovision Song Contest samma år. Låten framfördes då av Måns Zelmerlöw.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".