Elin Bååth Feministiskt initiativ
Elin Bååth Feministiskt initiativ. Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/Sveriges Radio

Elin Bååth nominerad till partisekreterare för Fi

"Jag är både glad och skräckslagen"
1:09 min

Elin Bååth sitter i regionfullmäktige för Feministisk initiativ sedan förra valet. Nu är hon nominerad till partisekreterare för partiet på nationell nivå.

Feministiskt initiativ har rikskongress 24-26 mars 2017 för att välja patrtistyrelse och partisekreterare som ska leda partiet genom valet 2018, och då är Elin Bååth en av de nominerade, och så här kommenterar hon det i ett pressmedelande.

- Det är en enorm ära att bli nominerad, säger Elin Bååth, men jag känner mig också väldigt överväldigad. Är jag tillräckligt erfaren? Har jag vad som krävs? Att jag ens accepterat nomineringen beror främst på att jag blivit nominerad av en av mina främsta politiska förebilder. Tror den personen att jag är rätt person måste jag i alla fall överväga att ställa upp.

Nu ska valberedningen i partiet ta fram sina förslag på kandidater bland de nominerade.

- Jag har fram till kongressen på mig att överväga det här, fortsätter Elin Bååth. Mitt fokus ligger helt och fullt på Gotland just nu i alla fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".