Alexander Brinkmann
Alexander Brinkmann tränare Endre IF Foto: Erik Daun

Endre förlorade tungt mot Malmö

Alexander Brinkmann: Det är frustrerande
1:47 min

Endre i Svenska Superligan i innebandy har haft en tung helg. Hemmaförlust i fredags mot Uppsala och idag förlust mot Malmö med 3-5 på bortaplan.

Helt jämt i skottstatistiken mellan Endre och Malmö men inte fullt lika jämt i målprotokollet. Malmö började således matchen bäst när laget fixstjärna Ellen Rasmussen gjorde 1-0 bakom Sophia Lundmark i Endres mål. Endre svarade sedan och kunde kvittera genom ett av årets nyförvärv, Elin Roos. Innan den först perioden var över petade Malmö dock in 2-1, då via Cecilia Di Nardo.

Endre fick en smakstart på den andra perioden när lagets slitvarg Mathilda Groth Nilsson redan efter tolv sekunder kvitterade till 2-2. Glädjen blev dock kortvarig när Malmö återigen, endast fjorton sekunder senare, tog ledningen med 3-2. I matchens sista period drar Malmö sedan ifrån och gör både 4-2 och 5-2 innan Endres Anna Moberg får snygga till siffrorna till 5-3.

– Det är tungt. Vi spelar i stora delar bra men kommer inte till de där riktigt avgörande lägena och tar inte rätt beslut, samtidigt som vi släpper några mål lite för enkelt. Vi är nära men inte tillräckligt nära, säger Endres tränare Alexander Brinkmann efter matchen. 

Förutom helgens två förluster saknades idag även viktiga Endrespelaren Sara Steen som drabbats av en handledsskada.

– Vi vet inte så mycket mer än att hon är gipsade i en vecka till ungefär sen ska vi se. Hon spelade förmodligen med en lite spricka i matchen mot Uppsala i fredags men idag fungerade det inte, säger Endres tränare Alexander Brinkmann.

Endre ligger fortsatt på en sjunde plats i tabellen. Välbehövligt för Endre väntar nu ett speluppehåll till förmån för herrarnas VM i Lettland. 

– Idag har vi fem spelare borta och några med skavanker som spelar ändå så det här uppehållet passar oss ganska bra, avslutar Alexander Brinkmann.

Målskyttar i Endre: Elin Roos, Anna Moberg, Mathilda Groth Nilsson

Skottstatistik: 11-11

Periodsiffror: 2–1, 1–1, 2–1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".