Kraschad sportbil i Visby hamn
Foto: Polisens förundersökning

Åklagare yrkar på fängelse för Ferrariförare

Åklagaren: Det är väldigt allvarlig brottslighet
0:52 min

Vid rättegången i Gotlands tingsrätt vittnade en polisman att föraren, till den exklusiva sportbilen, körde i minst 100 kilometer i timmen i Visby hamn.

Föraren som är i 30-årsåldern och hemmahörande på fastlandet, är åtalad för bland annat grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, smitning och vållande till kroppsskada.

En polisman vittnade i  Gotlands tingsrätt om att Ferrarin var uppe i minst 100 kilometer i timmen på Skeppsbron i Visby hamn, innan den körde in i bakändan på en annan bil, när föraren försökte undkomma polisen.

En ung kvinna som satt i bilen utan säkerhetsbälte skadades allvarligt vid krocken. Några timmar tidigare hade mannen också kört på en annan kvinna vid Kallbadhuset.

Bilföraren  säger sig inte minnas något av händelserna.

Åklagare Mats Wihlborg yrkar 1,5 års fängelse för den misstänkte bilföraren och att han ska betala skadestånd till de drabbade kvinnorna. Mannens försvare Thomas Magnusson vill att mannen ska få ett mildare straff.

Dom meddelas om ett par veckor, strax före jul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".