Hemtjänst. Foto: Hanna Sihlman / Sveriges Radio P4 Gotland
Foto: Hanna Sihlman / Sveriges Radio P4 Gotland

Hemtjänstföretag stoppas tillfälligt

Region Gotlands Socialförvaltning har infört ett tillfälligt beställningsstopp för Visby Hemtjänst, efter att det framkommit att en brukare farit illa efter att ha blivit hemskickad från sjukhuset.

Det innebär att hemtjänstföretaget inte får ta emot några nya brukare innan bristerna är åtgärdade

Enligt regionens socialdirektör Marica Gardell ser socialförvaltningen allvarligt på det inträffade och kräver nu att företaget senast den 15 december inkommer med en handlingsplan för hur bristerna ska åtgärdas.

Hemtjänstföretaget å sin sida, uppger i ett pressmeddelande, att bristerna uppstått eftersom företaget inte fått tillräcklig informationen om kundens mediciner och att personalen därmed inte fått rätt förutsättningar.

Företaget ser också mycket allvarligt på det som inträffat och har gjort en avvikelserapport, för att förhindra att detta inträffar igen.

Företaget ska nu förbättra och förtydliga informationen och utbildningen av personalen om vad som gäller framöver i den här typen av överlämningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".