Louise Etzner
1 av 2
Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Louise Etzner
2 av 2
Louise Etzner vid hemkomsten från Rio. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Louise Etzner kan bli årets nykomling på Parasportgalan

Efter Rio har hon nått sitt nästa mål
2:05 min

Den gotländska dressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson är nominerad till utmärkelsen "Årets nykomling", vid Parasportgalan i Stockholm 4 februari.

Svenska Parasportförbundet skriver att "årets nykomling inom parasporten tilldelas den person som under det gångna året har gjort en anmärkningsvärd debut inom Parasporten".

Louise Etzner Jakobsson från Eksta tog två bronsmedaljer i dressyr och kür vid Paralympics i Rio i september. De andra två nominerade som "årets nykomling" är skytten Philip Jönsson och seglaren Fia Fjelddahl.

Louise Etzner kommer dock inte själv att delta vid galan - hon skickar sin äldsta dotter istället. Orsaken är att Louise, efter en intensiv höst, bestämt att hon ska åka på semester.

Efter Paralympics har Louise Etzner haft som mål att åter få rida Grand Prix. Nu har hon just fått klartecken att göra det igen.

Relaterat

Mer om Sporten P4 Gotland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".