Tommy Gardell (S). Foto: Sveriges Radio
Tommy Gardell (S) Foto: Sveriges Radio

Bekräftat: Nej till uthyrning av Slite hamn

Tommy Gardell: Signalen är tydlig från regionstyrelsen
1:49 min

Tekniska nämnden kommer att avgöra frågan under torsdagen och det kommer att bli ett nej enligt tekniska nämndens ordförande Tommy Gardell (S).

P4 Gotland om Nord Stream.

Det har tidigare sagts att frågan om uthyrning av Slite hamn också ska upp i regionstyrelsen och regionfullmäktige, men nu har politikerna i regionen kommit överens om att frågan ska avgöras i tekniska nämnden. Det mesta talar nu för att det blir ett nej till uthyrningen av hamnen i Slite, Tommy Gardell är socialdemokratisk ordförande i nämnden.

– Förslaget är att vi säger nej till att upplåta hamnen i Slite, säger Tommy Gardell.

Efter att Björn Jansson, regionstyrelsens ordförande (S), igår träffat både Sveriges utrikeminsiter Margot Wallström och försvarsminister Peter Hultqvist, så blir detta nu följden av det mötet?

– Jo, det kan man säga. Björn informerade regionstyrelsen idag och de är tydliga med att det blir ett nej till uthyrning, säger Tommy Gardell.

Det var inget parti som opponerade sig?

– Nej, det var inget parti som opponerade sig.

Så det blir ett nej imorgon?

– Ja, jag kan inte se någonting annat när man är så tydlig från regionstyrelsen, avslutar Tommy Gardell.

Relaterat

Mer om Nord Streams gasledning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".