Kraschad sportbil i Visby hamn
1 av 2
Foto: Polisens förundersökning
Kraschad sportbil i Visby hamn
2 av 2
Foto: Polisens förundersökning

Krockande Ferrariförare dömd till fängelse

Det blev fängelse ett år och tre månader för föraren av en exklusiv sportbil, som skadade tre kvinnor och krockade med en annan bil i Visby hamn sommaren 2015.

Den nu 35-åriga föraren, som stod åtalad vid Gotlands tingsrätt, döms för grovt vållande till kroppskada, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri samt smitning.

Först körde mannen i hög fart på en kvinna utanför Visby Strand en sommarnatt 2015. Kvinnan slungades upp på motorhuven där hon höll sig fast när han i hög fart körde vidare och hon föll till slut av när han bromsade kraftigt. Senare på natten fortsatte han sin framfart på hamnen och krockade då med ett annan fordon.

I framsätet till den exklusiva sportbilen satt också två yngre kvinnor som inte var bältade och som skadades vid krocken.

Enligt rätten visade 35-åringen "en fullständig likgiltighet" inför konsekvenserna av att han körde på kvinnan som slungades upp på motorhuven. Att han några timmar senare fortsatte köra berusad visade på "total brist på omsorg och omdöme" och hans körning då var en "högst påtaglig risk även för andra".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".