Erik Skagerfält
Gotlandsmusikens Erik Skagerfeldt hoppas på nytt positivt besked från regionen om en ny tredagarsfestival i Visby i sommar. Foto: Sveriges Radio

Ny förfrågan om musikfestival i Visby – sedan regionen sagt nej

"Vi hade ju hoppats på att ha ett positivt beslut med oss idag"
2:23 min

Gotlandsmusiken, Gotlandsmedia och Wisby Strand vill anordna en tredagarsfestival i sommar – men regionen säger nej. Nu tar Gotlandsmusikens Erik Skagerfält upp kampen igen.

Gotlandsmusiken, Gotlandsmedia och Wisby Strand vill se en musikfestival under tre dagar i sommar, mellan stranden och kongresshallen i Visby. Men den idén får nej av regionen – redan innan den fått form.

Idag lämnades en ny förfrågan in till regionen, från dig Erik Skagerfält, på Gotlands musiken.
– Det här är inte en ansökan utan en förfrågan. Vi har blivit anmodade av en politiker i Tekniska nämnden att komma med en ny tydligare förfrågan. Vi gör det för att vi vill ha ett förhandsbesked om det är möjligt att göra innan vi börjar boka artister, teknik, polistillstånd och allt det där som man behöver göra. 

Beskriv eventet, det ska äga rum mellan Almedalsveckan och Stockholmsveckan?
– Den första dagen är tänkt som en familjedag med allsångskonsert vid stranden. Andra dagen skulle fokus ligga på gotländska artister i samarbete med oss i Gotlandsmusiken. Och tredje dagen skulle vara mer av en ungdomsdel med nationella artister.

Det låter som att ni har mycket att boka. Och om ni ännu har ett nej från regionen vid årsskiftet – är det realistiskt?
– Ja, vi hade ju hoppats på att ha ett positivt beslut med oss idag. Vi har ju försnackat med artister och så, men än så länge har vi inga papper. och utan papper, ingen produktion. Men vi har förhandsbesked från folk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".