Sammy Gustafsson målvakt i Visby Roma. Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio
Sammy Gustafsson, målvakt mot Haninge. Foto: Eva Didriksson/Sveriges Radio

Visby Roma började Allettan med seger

Målskytten Erik Brissle: Vi hade bra kontroll på matchen
1:44 min

Haninge Anchors stod för motståndet i Visby Romas hemmapremiär i Allettan. Det starkaste laget den här kvällen var Visby Roma som vann knappt med 4-3.

Första perioden var jämn trots att Visby Roma hade många fler skott på mål. Matthias Sundberg placerade snyggt in 1-0 i den femtonde minuten. Problem med isen ställde till det i början av perioden. 

Visby Roma ökade på sin ledning till 2-0 i början av den andra perioden. Målskytt var Johan Eriksson. Då såg det stabilt ut men när hemmalaget drog på sig sin fjärde utvisning i matchen kunde Haninge efter 18.21 reducera. Pucken styrdes in av hemmaförsvaret.

Den tredje perioden började Visby Roma med 5 spelare mot 4 efter att Haninge fått sin första utvisning i andra periodens slutsekund. Inget mål den gången men i mitten av perioden ökade Mikael Adamsson på ledningen till 3-1. Haninge reducerade snabbt men Erik Brissle drog sig in från kanten i den 15:e minuten och avslutade med ett stenhårt skott i krysset. Haninge reducerade igen när det var en och halv minut kvar av matchen men kom inte ifatt. Slutresultat 4-3 till Visby Roma.

Returmatch i Haninge på torsdag.

Målskyttar i Visby Roma var Matthias Sundberg, Johan Eriksson, Mikael Adamsson och Erik Brissle.

(1-0, 1-1, 2-2)

Publik: 978 personer.

Övriga matcher och tabell här.

Noteras kan att Visby Roma förlorade båda mötena knappt mot Haningelaget i grundserien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".