Oklart om äldreomsorgens uppsägningar

Det är inte säkert att det blir hundra personer som kommer att sägas upp inom äldreomsorgen, när kommunen ska spara. Det kan bli färre, det kan bli fler, eftersom det finns så många deltidsjobb inom äldreomsorgen.
Det framgick vid ett möte som kommunalarbetarförbundet kallat till igår kväll, och dit vårdpolitikerna var inbjudna. Men det verkade som dom flesta på mötet betraktade detta som en klen tröst. - Det betyder ju ändå bara att det blir färre som ska göra samma jobb, sa Gunilla Luks, en av de protesterande kommunalarna. Politikerna fick också frågan om hur det är tänkt att man ska klara matdistributionen - Per-Anders Croon, som är moderat ordförande för den så kallade beställarnämnden sa att man inom förvaltningen tittar på olika varianter och han är inte främmande för att kommunen skaffar mikrovågsugnar till dom pensionärer man levererar mat till och som inte har det redan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".