Många vill rädda fritidsgården i Lärbro

Igårkväll samlades föräldrar och ungdomar i fritidsgården i Lärbro för att möta politikerna som har lagt ett förslag om att stänga gården. Sedan förslaget kom som en del i kommunens allmänna besparingar, har många engagerat sig för att rädda fritidsgården.
Bengt Stenberg har arbetat på gården i tjugo år och är besviken över att den nu kan tvingas stänga, - Jag tycker att det är tråkigt. Det här har varit en bra samlingspunkt för bygdens ungdomar, säger han. Det var många som var upprörda på mötet om fritidsgårdens framtid i Lärbro. Många vittnade om hur viktig fritidsgården har varit för samhället. Hur det har blivit mycket lugnare i Lärbro sen den öppnades för 25 år sen. Många var oroliga för att det blir mer bråk i Lärbro om gården försvinner. Flera av föräldrarna som kom till mötet har själva gått på fritidsgården när dom var unga. Beslut om fritidsgårdens framtid fattas av kultur- och fritidsnämnden den 29 maj.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".