Olle Sarri och Lisa Werlinder i Shakespeares Vintersaga

Romateaterns föreställning av William Shakespeares "En Vintersaga" har premiär den 27 juni. Den betecknas som "En komedi om mord, svartsjuka och förlamande sorg" i regi av Maria Åberg från Skåne.

 Huvudrollerna Kung Leontes och drottning Hermione spelas av Olle Sarri och Lisa Werlinder som båda gör sin första sommar vid Romateatern.

Olle Sarri syns just nu i den hyllade filmen "Sameblod" och har tidigare varit guldbaggenominerad för sin insats i filmen Apan. Han har också tidigare under många år arbetat tillsammans med Ainbusk.

Lisa Werlinder är både skådespelerska och jazzsångerska och saxofonist, som genom åren arbetat med Ingmar Bergman på Dramaten och Stephen Spielberg på film. 

Andra välkända namn i föreställningen är gotlänningarna Vilhelm Blomgren och Stina Nordberg. Ville spelar just nu i musikalen "Hair" på Göteborgsoperan och Stina arbetar i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista