Riksdagsledamot och länsordförande för moderaterna på Gotland
Foto: Henrik Montgomery/TT

Länsordföranden för moderaterna kommenterar Simon Härenstams avhopp

"Det är alltid tråkigt när företrädare lämnar politiken. Simon har varit en duktig och uppskattad gruppledare"
3:32 min

Riksdagsledamot och länsordförande för moderaterna på Gotland, Jesper Skalberg Karlsson, kommenterar Simon Härenstams avhopp.

– Det jag upplever är ju att Nya Moderaterna snart är i ett läge där man kan ta bort nya och epitetet nya; vara moderaterna som det var förr – och håller på att bli ett ganska konservativt högerparti. och det var inte det jag gick med i för 10 år sedan, säger  Simon Härenstam, Moderaternas gruppledare; på Gotland som avgår i protest mot partiledningens besked om att börja samtala, förhandla och bilda regering med stöd av SD.

– Vi har ju funnits i 100 år. Men när det gäller att kalla moderaterna för nya så kan man ju fundera på hur länge Nya Testamentet kan vara Nya Testamentet. Jag tycker att det är rimligt att man kallar partiet för Nya Moderaterna kanske främst för att vi utvärderar, förnyar och föreslår ny politik. Det har vi ju så att säg alltid gjort, svarar Jesper Skalberg Karlsson, riksdagsman för Moderaterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".