Klar för "Så mycket bättre" 2017.
Tomas Andersson Wij och Kikki Danielsson är de två första namnen som är klara för årets upplaga av "Så mycket bättre". Foto: Claudio Bresciani / TT

Tomas Andersson Wij var till en början tveksam till Så mycket bättre

"Jag tyckte att det lät hemskt, men jag hade fel"
2:36 min

Det första namnet att presenteras är folkkära schlager- och dansbandsstjärnan Kikki Danielsson; och den andra blir singer-songwritern Tomas Andersson Wij.

Tomas Andersson Wij slog igenom stort hos den svenska tv-publiken med sin tolkning av Carolas "Evighet" i Melodifestivalen 2007. Och förra året sände SVT två säsonger av tv-programmet "Tomas Andersson Wij spelar med", tillsammans med gäster som Peter LeMarc, Veronica Maggio och Mauro Scocco.

– När ryktet började gå om det här programmet tyckte jag att det lät hemskt. Jag kunde inte för mitt liv förstå att Plura – som jag respekterar så mycket – hade tackat ja till det här. Jag satt beredd med skämskudden i tv-soffan. Men jag hade fel. Jag kommer ihåg att Lill-Babs gjorde en jättevacker, gripande tolkning av Pluras låt "Huvudet högt" och jag gillar programmet sedan dess. Och nu ser jag fram emot att själv få delta med skräckblandad förtjusning, säger Tomas Andersson Wij.

Andra artisten som är klar för programmet som spelas in i Burgsvik i sommar är Kikki Danielsson; som har deltagit hela nio gånger i Melodifestivalen – och två gånger i Eurovision Song Contest. 1985 kammade hon dessutom hem en tredjeplats med låten ”Bra vibrationer”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".