Ingen ny beläggning på Norrlandaväg förrän 2020

1:20 min

Ann-Louise Almgren från Trafikverket konstaterar att det finns skador på länsväg 146 mellan Norrlanda och Gothem. Men har valt att inte sänka bruttovikten för trafiken.

- Vi kommer att laga vägen till farbart skick, säger Ann-Louise Almgren på Trafikverket.  Bob Kolmodin från Trafikverket säger att helt ny beläggning är planerad tidigast 2020, som svar på kritiken från Norrlanda, där sockenbor efterlyst en "helt ny väg".

Men Ann-Louise Almgren säger att trafikanter inte ska vara oroliga. De vägpartier som behöver lagningar kommer att få det säger hon.

Hon vädjar till trafikanterna att hålla den sänkta hastigheten 50 km/h för att slippa skador på eget fordon och medtrafikanter. I hennes vädjan ingår också att de som kör transporter måste köra enligt laglig vikt.

Boende i Norrlanda klagar över att länsväg 146 mellan Norrlanda och Gothem drabbats av tjälskador som sedan förvärrats av tunga lastbilstransporter av kalksten från Etelhem till SMA i Bunge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista