Protest mot farfarsprincipen

Den så kallade ''farfarsprincipen'' i kommunen ökar olusten och minskar viljan att göra ett bra arbete. Det anser avdelningschefen för lasarettets kvinnoklinik Christina Engnes Zachrisson, som sagt upp sig, eftersom hon inte anser sig kunna fullgöra sitt uppdrag.
''Farfarsprincipen'' som lanserades av regiondirektören Bo Dahllöf för att minska underskottet i kommunens budget, innebär att alla nya utgifter måste godkännas av en högre chef. Avdelningschefen för kvinnokliniken som bland annat ansvarar för utveckling, arbetsmiljö och säkerhet, ekonomi och fortbildning, anser att farfarsprincipen innebär ett underkännande av allt som hittills gjorts och ökar olusten och minskar viljan att göra ett bra arbete. - Jag vill inte och kan inte medverka till att verksamhet, kompetens och välbefinnande raseras och dessutom vet jag att de föreslagna åtgärderna inte räddar kommunens ekonomi, säger Christina Engnes-Zachrisson. Regiondirektören Bo Dahllöf beklagar i ett skriftligt svar att Christina Engnes-Zachrisson slutar i förtid och att avsikten aldrig varit att underkänna de anställdas arbete. Avsikten med farfars-principen är att ge cheferna ett stöd innan beslut fattas, enligt regiondirektören, som tackar Christina Engnes-Zachrisson för hennes insats under de gångna åren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".