Högt tryck hos öns sömmerskor inför studentbalen

3:43 min

Förr var det mest balklänningar som lämnades in för korrigering hos sömmerskan Malena Brecevic – men killarna blir allt mer modemedvetna menar hon. Och idag är det nästan lika många kostymer som balklänningar som väntar på att läggas upp.

– Idag köper tjejerna sina balklänningar över nätet. Det är lättillgängligt och det är mest naturligt för ungdomarna idag. Många köper från andra länder, och problemet då är att de tror att de får en måttsydd klänning – men riktigt så är det inte. Leverantören matchar beställarnas mått efter de storlekarna de har. Och det är där jag kommer in i bilden sedan, berättar sömmerskan Malena Brecevic.

Jobben med att sy upp de kommande studenternas bal- och studentutstyrslar har varit igång sedan strax efter jul. Och på senare år har studentjobben blivit allt fler – då allt fler killar har fått upp ögonen för kläder och mode.

– Killarna är så medvetna nu för tiden! Dagens unga vet hur kläderna ska sitta. Det kan handla om att ärmen ska upp en halv till en centimeter för att få till det ligga extra i passformen. Jag får in jättemycket fina kostymer nu, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista