Fler utlokaliserade jobb behövs för utveckling på landsbygden

Länstyrelsen håller med Landsbyggdskommittén om att det behövs en sammanhållen landsbygdspolitik har gärna själva en roll i den utvecklingen.

2015 regeringen tillsatte regeringen en parlamentarisk landsbyggdskommitté för att utreda en sammanhållen landsbygdspolitik för långsiktigt hållbar utveckling på landsbygden. Länsstyrelsen i Gotlands län har nu lämnat synpunkter på deras förslag.

De ställer sig bakom att universitet och högskolor får uppdrag att ordna mer distansutbildning, och påpekar att Gotland har svårt att locka högutbildad personal.

Länsstyrelsen tycker också att lagar som reglerar vatten och avlopp ska ses över, och lyfter fram vattenbristen på ön som ett problem för utveckling.

Länsstyrelsen är också positiv till att jobb på myndigheter och statliga verk flyttas från Stockholm till landsbygden, men påpekar att det krävs ett långsiktigt perspektiv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista