Nya kryssningskajen.
1 av 3
Kryssningscentret som ska målas i rött kommer att finnas i Gutedatas tidigare lokaler vid Färjeleden, alldeles intill den nya kryssningskajen. Foto: Patrik Annerud/Sveriges Radio
Kryssningscenter ritning
2 av 3
Från och med april 2017 ska 150 000 kryssningsturister om året kliva iland för att upptäcka Gotland. Det vill säga att turisterna ska bli mer än dubbelt så många som hittills. Foto: Patrik Annerud/Sveriges Radio
Kryssningscenter
3 av 3
Gunnar Danielsson, ägare och vd för Gotlandsguiden, tillsammans med projektledaren Johanna Suders. Foto: Patrik Annerud/Sveriges Radio

Nytt rött kryssningscenter ska ta emot resenärerna: se skissen

"Det är inte tänkt att vara en verksamhet som är igång sju dagar i veckan till att börja med"
1:26 min

Ett kryssningscenter med servering och utställningsplatser för gotländska företag ska möta de tusentals kryssningsresenärer som väntas till Visby när den nya kajen står färdig om ett år.

Kryssningscentret som ska målas i rött kommer att finnas i Gutedatas tidigare lokaler vid Färjeleden, alldeles intill den nya kryssningskajen. 

Det kommer att finnas gott om utrymmen för servering och för gotländska företag som vill visa upp sig för resenärerna, med till exempel kläder och lammprodukter. 

Serveringen ska dock bara vara öppen i samband med kryssningsanlöp och inte vara igång hela veckan, säger Gunnar Danielsson, som också ger ut Gotlandsguiden, och som nu ska dra igång det nya kryssningscentret. 

Lokalen är cirka 700 kvadratmeter stor, varav 300 kvadratmeter butiksyta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".