Rolf K Nilsson.
Rolf K Nilsson. Foto: P4 Gotland Sveriges Radio

Rolf K Nilsson lämnar Moderaterna efter 47 år

1:05 min

Ytterligare en på Gotland välkänd moderat lämnar nu partiet. Det är journalisten och tidigare riksdagsledamoten Rolf K Nilsson, lämnar partiet där han varit medlem i 47 år.

"Sprickan mellan mig, var partiet står och hur politiken bedriva har blivit allt för stor för mig för att kunna stanna kvar", enligt Rolf K Nilsson som numera är bosatt i Helsingborg, där han istället blivit medlem i partiet Medborgerlig Samling, (MED)". 

"Jag har till sist nått en punkt då sprickan mellan "mitt" parti och mina åsikter blivit allt för stor för att jag skulle kunna vara kvar.
Partiets sätt att utöva makt över sina företrädare har "utvecklats" på ett sätt som jag inte kan ställa mig bakom. Åsikter och idéer har blivit en utbytbar handelsvara utan förankring i ideologi eller visioner", skriver han i ett pressmeddelande.

Han pekar bland annat på bristande vilja att satsa på försvaret och på att partiledaren verkar vara ointresserad av ideologi.

– Man måste tro på något, man måste ha en vision, säger Rolf K Nilsson, som konstaterar att det inte var ett lätt beslut, men att det nu inte går längre.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista