Richard Hedsand.
Richard Hedsand, avgående vd för Coop Gotland. Foto: Johan Hellström/Sveriges Radio

Ny ledning tar över i kampen om matkunderna

1:43 min

Med tre nya namn i ledningsgruppen ska Coop Gotland vända förlustsiffrorna för storbutiken Coop Forum i Visby till vinst.

Samtidigt utökas ledningsgruppen från fyra till totalt fem personer, berättar Coop Gotlands avgående vd Richard Hedsand, som är nöjd med utvecklingen under de senaste åren: 

– Det går väldigt bra på Coop Forum, vi ökade ju i fjol med 27 procent mot året innan. 

Ni har ökat, men går ni plus? 

– Inte ännu, på Coop Forum, men resultatmässigt ligger vi före den femårsplan vi har. Det går åt rätt håll och vi har förbättrat resultatet för varje år sen vi öppnade. Så vi närmar oss plus. 

I sommar lämnar Richard Hedsand posten som vd på Coop Gotland, och efterträds av Wisby strands nuvarande vd Carl-Johan Stålhammar. Dessutom tar den nya driftchefen Daniel Eriksson plats i Coop Gotlands ledningsgrupp, tillsammans med Markus Wahlgren, som lämnar sitt nuvarande jobb som marknadschef på Gotlandssnus. Han blir i stället stormarknadschef på Coop Forum. 

– Nu kommer det en ny hungrig marknadschef och vi får även en vd som kommer från en helt annan bransch, som jobbat mycket med service, så här kommer vi nog att bli riktigt, riktigt vassa. 

Att Coop Forum har en stor konkurrent strax intill, i form av Ica Maxi, ser Richard Hedsand som en fördel: 

– De är jättebra att ha en konkurrent som man hela tiden tävlar med och hela tiden vill bli bättre än. 

Under sommaren och hösten kommer flera nya butiker att öppnas i kvarteret Stenhuggaren i Visby. 

– Här kommer att bli ett riktigt bra och stort center när allt det här är klart. Så framtiden för de här nya killarna tror jag ser väldigt, väldigt bra ut, säger Richard Hedsand. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista