Romateaterns ensemble i Shakespeares En Vintersaga
Foto: Eva Sjöstrand P4 Gotland Sveriges Radio

Publikrekord för Romateatern

1:00 min

Över 13 000 personer såg årets Shakespeareföreställning En Vintersaga, vilket är en ökning med 30 procent jämfört med förra året.

Anledningen till årets publiktillströmning tror Romateaterns producent, Frida Lindroth, helt enkelt är att föreställningen En vintersaga varit riktigt bra, med duktiga skådespelare. Den har också fått fantastiska recensioner i flera media runt om i landet. Romateatern har dessutom nått ut bättre sedan de förnyat sin hemsida.

Förutom teaterförställningarna har även Romateaterns andra arrangemang gått bra. Teaterlägren för barn har varit fullsatta och årets Shakespearesymposium med tema galenskap har lockat psykiatriker, psykologer, terapeuter och kriminalvårdare som deltagit i samtal, föreläsningar och paneldebatter om hur man sett på galenskap genom tiderna.

Nästa år kommer Romateatern dock att frångå sitt Shakespeare-tema och istället spela ett av Ingmar Bergmans mest kända verk, Sommarnattens leende, som är inspirerad av Shakespeares En midsommarnattsdröm. Föreställningen görs för att uppmärksamma att det 2018 är hundra år sedan Ingmar Bergman föddes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".