Jesper Skalberg Karlsson och Anna Kinberg Batra. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Riksdagsledamoten Jesper Skalberg Karlsson (M) och partiledare Anna Kinberg Batra (M). Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Moderaterna på Gotland kräver Batras avgång

Jesper Skalberg Karlsson om kravet på Batras avgång
4:39 min

Även moderaterna på Gotland ställer sig bakom att partiledaren Anna Kinberg Batra ska avgå. Länsordförande Jesper Skalberg Karlsson anser att läget för partiet är allvarligt och det då är rimligt att ifrågasätta ledarskapet.

Riksdagsledamot Jesper Skalberg Karlsson säger att en kvalificerad majoritet anser att partiet behöver få ett nytt ledarskap på plats snarast.

– Läget i vårt parti är väldigt allvarligt. Jag skulle till och med säga att det är kris. Då ifrågasätts ledarskapet och ledarskapets förmåga att ta oss ur krisen, säger Jesper Skalberg Karlsson och fortsätter:

– Efter att ha pratat med min förbundsstyrelse står det klart att det saknas ett förtroende för partiledaren.

Kan det vara så att det inte bara är partiledarens fel, utan att förtroende också saknas för partiets politik? 

– Sådana saker tror jag hör ihop till viss grad. När berättelsen om vårt parti inte tas emot av väljarna positivt och när partiledare inte ses som en trovärdig bärare av vårt budskap, ja då blir det både en politisk fråga och en partilledarfråga.

Gotland är det femte distriket på kort tid som går ut med att förtroendet för moderatledaren är förbrukat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".