Chef på Gotlands museum.
Museichefen Susanne Thedéen är en av personerna bakom uppropet. Foto: Gunnel Wallin/Sveriges Radio

Gotländska kulturarbetare vill skrota kulturförslag

1:42 min

Kulturarbetare på Gotland har startat ett upprop mot Gotlands framtida kultur- och fritidsverksamhet, som regionstyrelsen ska besluta om på torsdag.

De 26 personer som står bakom uppropet med krav på att skrota det nya förslaget menar att det förslag som regionstyrelsen ska besluta om på torsdag är så reviderat att det i praktiken är ett nytt förslag.

Kulturarbetarna vill nu att det förslaget återremitteras innan beslut tas av politikerna. De oroas framför allt över att kultur- och idrottsfrågor slås samman och vill med uppropet att politikerna inser kulturens värde som besöksmagnet, tillväxtfaktor och orsak till ökad inflyttning.

I Eftermiddag i P4 Gotland efter klockan 15.30 debatterade Susanne Thedén, chef för Gotlands museum, och Ylva Liljeholm, Film på Gotland, tillsammans med Filip Reinhag, socialdemokrat som hittills varit ordförande för kultur- och fritidsnämnden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".