Pauline Mårtensson och Ebba Ronqvist i P18.
Arkivfoto/Pauline Mårtensson och Ebba Ronqvist i P18. Foto: Johan Lindvall

P18 utslagna ur Svenska Cupen efter usel start

2:24 min

P18 fick en usel start mot division 1-laget Bollstanäs i Svenska Cupen och efter 34 minuter ligger laget under med 3-0. P18 kommer ikapp men det räcker inte hela vägen. Bollstanäs vinner med 4-3.

P18 fick en blytung start på matchen i och med underläge 1-0 redan i den första minuten. Bollstanäs, som till vardags spelar i division 1 norra Svealand, ökade sedan på ledningen till 2-0 på straff i den 25:e matchminuten. När hemmalaget Bollstanäs sedan satte 3-0 efter 34 minuter såg P18 ut att vara ett slaget lag.

Landslagsspelaren Ebba Ronqvist i P18 ville dock annat, två minuter senare, sätter hon reduceringen 3-1 och av bara farten gör Shannen Wacker 3-2.

I den 89:e kommer så den förlösande kvitteringen och upphämtningen är ett faktum. Jonna Appelgren sätter 3-3 och matchen går till förlängning.

Väl i förlängningen så är det Bollstanäs som vågar mest och i den 98:e minuten gör hemmalaget 4-3. Förlusten innebär att P18 är utslagna ur Svenska Cupen.

Halvtidsresultat: 3-1

Målskyttar P18: Ebba Ronqvist, Shannen Wacker, Jonna Appelgren

Övriga resultat från Svenska Cupen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".