Leo Olsson, Magnus Olsson & Nicka Hellenberg.
Magnus Olsson mellan Leo Olsson och Nicka Hellenberg från JONO. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Murfestival med mat och musik i Visby

2:36 min

Murfestivalen i Visby i kväll är en musikalisk upptakt till skördefestivalen i Roma. Visby Centrum arrangerar och JONO är ett av banden som spelar.

För gotlänningarna som kanske inte hinner ta del av allt som händer på ön under sommaren är kvällens festival 1/9 en möjlighet till god mat och musik, men festivalen riktar sig till alla.

– Det är ju fortfarande mycket folk som kommer till Gotland. Nu är vi inne i den stora konferens och kongressäsongen, säger Magnus Olsson på Visby Centrum.

Tre band spelar på Murfestivalen, 70-tals bandet Kebenekaise, Moon and Moonshine som vann musiktävlingen P4 Nästa på Gotland och JONO.

– Vi har ju sett fram emot att få spela för den gotlänska publiken innan det blir höst och ruggig, säger trummisen Nicka Helleberg.

Vad gör ni efteråt, hur ser planerna ut?

– Under hösten kommer vi släppa vår nya skiva. Vi har fått tillstånd av vårt skivbolag att spela ett par av de nya låtarna, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".