Gotlandshems hus i kvarteret Stäven i Visby. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Gotlandshems vd trygg med att hitta köpare till alla fastigheter

2:03 min

Bostadsbolaget Gotlandshem har nu träffat alla intressanta budgivare.
Vd Elisabeth Kalkhäll tror att affären ska kunna gå i lås enligt tidsplanen.

– Vi har träffat ett antal budgivare och vi känner att vi haft bra möten, bra samtal, säger Elisabeth Kalkhäll. Hon känner sig väldigt nöjd och trygg med att det ska gå att hitta en budgivare som Gotlandshem kan gå vidare med och sluta avtal med,

– De vi träffat har uttryckt stor förståelse för de krav Gotlandshem ställer, säger Kalkhäll. Det är aktörer som värnar om hyresrätten och hyresgästens möjlighet att påverka sin boendesituation.

Det är både fastländska och gotländska aktörer som är intressanta, säger hon men vill inte gå in på hur många de träffat.

Tidsplanen är att Gotlandshems styrelse får förslag på avtal med köpare den 24/10. Den 18 december väntas regionfullmäktige godkänna avtalen.

Försäljningen gäller 884 lägenheter i kvarteren Stäven 1 och Bogen 1, Gråbo. Kakelugnsmakaren i Terra Nova, 21 lägenheter. När Mickelgårds, 16 lägenheter och 23 lägenheter i Havdhem.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".