Jesper Skalberg
Jesper Skalberg är ordförande för Gotlandsmoderaterna. Foto: Jonas Loveus

Moderaterna på Gotland nominerar Ulf Kristersson

3:04 min

Under söndagen beslutade moderaterna på Gotland att nominera Ulf Kristersson till ny partiledare.

Som ett av de sista länsförbunden nominerade, under söndagen, Moderaterna på Gotland Ulf Kristersson till ny partiledare.

- Vi vill ha en person som kan få ut det moderata budskapet, säger Jesper Skalberg Karlsson, ordförande för Gotlandsmoderaterna.

Ulf Kristersson, idag ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna, har nu ett stort stöd bland majoriteten av länsförbunden.

Beskedet från Gotlandmoderaterna kom efter en lång tids överläggande och bara ett knappt dygn innan alla nomineringarna ska ha skickas till valberedningen.

- Jag uppfattar det som att vi i förbundsstyrelsen har varit ganska överens från början, men det är viktigt att folk får komma till tals och det är också därför vi valt Carl Bildt och Peter Danielsson som alternativ två och tre, säger Jesper Skalberg Karlsson.

Moderaternas extrastämma hålls den 1 oktober, men redan nu ser det ut som om Ulf Kristersson kommer att få över hälften av rösterna, förutsatt att ombuden röster i linje med vad länsförbunden sagt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".