Solklintsskolan i Slite.
Foto: Cristina Jardim Ribeiro/Sveriges Radio

Problem på Solklintsskolan i Slite

5:27 min

Skolchefen och rektorn förklarar uppgifter om sexuella trakasserier och hot på Solklintsskolan i Slite.

På torsdagskvällen hölls ett hastigt inkallat föräldramöte efter att skolan låst dörrarna under dagen efter att en hotfull man kommit dit, och hotat att återkomma med fler i sällskap. Orsaken var att flickor skrivit på sociala medier att de utsätts för hot och sexuella trakasserier av ensamkommande flyktingpojkar, utan att skolan reagerat.

Enligt rektor Gun Thomsson går inte pojkarna som uttalat hoten kvar på skolan. Men andra pojkar som ingick i samma gäng går fortfarande kvar och flickorna upplever det som hotfullt.

Nu arbetar de så att skolpersonal stämmer av med både flickor och pojkar om det hänt något under dagen som de upplevt som hotfullt eller obehagligt.

Solklintsskolans rektor Gun Thomsson och grundskolechef Torsten Flemming kommenterade i studion, föräldern Daniel Olofsson var med på telefon och berättade vad han hört.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".