Moderater. Peter Wennblad och Sven Bosarfve vill ha tiggeriförbud på Gotland.
Peter Wennblad (M) och Sven Bosarfve (M) vill ha stöd av partikollegorna. Foto: Sveriges Radio

Två moderater vill ha tiggeriförbud på Gotland

5:21 min

Peter Wennblad (M) och Sven Bosarfve (M) vill förbjuda tiggeri i den lokala ordningsstadgan. Nu vill de att fler i partiet ställer sig bakom förslaget.

Moderaterna Peter Wennblad och Sven Bosarfve har skrivit en motion till Regionfullmäktige om att förbjuda tiggeri i den lokala ordningsstadgan.

Peter Wennblad skriver på sociala medier att han på måndag ska försöka få den moderata fullmäktigegruppens stöd för att Region Gotland ska förbjuda tiggeri.

Tiggeriet urholkar känsligheten för utsatta människor och en generation barn lär sig att vända bort blicken inför människor som ber om hjälp, skriver Peter Wennblad. 

Ingen annan inom Moderaterna på Gotland vill debattera tiggeriförbud med dem, men Jonas Niklasson (C) som ingår i samma borgerliga allians tycker inte att tiggeriförbud är någon lösning på problemen.

Jonas Niklasson tycker att det börjat ge resultat på Gotland med att ordna fram jobb åt de EU-migranter som tar sig till ön för att försörja sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".