Sammy Gustafsson Visby Roma
En inte helt nöjd Sammy Gustafsson i Visby Roma. Foto: Thomas Gottfridsson

Förlust för Visby Roma mot ett starkt Huddinge

1:40 min

Visby Roma förlorade mot gästande Huddinge med 1-4. Visby Romas målvakt Sammy Gustafsson storspelade men det räckte inte mot spelskickliga Huddinge.

Visby Roma kan tacka målvakten Sammy Gustafsson för att man inte låg under efter första perioden. Sammy räddade flera frilägen, Huddinge hade även två stolpskott och puckar som nästan dansade på mållinjen. Huddinge verkade snabbare och var spelskickligare. Man kunde se att Huddinge är ett topplag och kanske att Visby Roma saknade flera spelare som på grund av skador inte kunde delta.

Trots att det stod 0-2 efter andra perioden hade Visby Roma jämnat ut spelet betydligt jämfört med första. Att Huddinge ledde var helt i sin ordning. Målen var inget att göra åt för målvakten Sammy Gustafsson som fortsatte att övertyga. Skotten på mål i andra var 13 för Visby Roma mot 17 för Huddinge. Det märktes att Huddinge var ett riktigt klasslag.

I mitten av tredje perioden ökade Huddinge på sin ledning till 3-0. Därefter drog Huddinge på sig en utvisning och Visby Romas Adam Rachidi kunde reducera dryga minuten efter. Huddinge fortsatte att dra på sig utvisningar men inga mål. När det var sex minuter kvar att spela fick Visby Roma en man utvisad för att man hade för många spelare på isen. Huddinge kunde då avgöra matchen och vann med 4-1.

Målskytt i Visby Roma var Adam Rachidi.

(0-0, 0-2, 1-2)

Publik i Visby ishall: 737 personer.

Ny match för Visby Roma på söndag. Då möter man Vallentuna borta.

Andra matcher och tabell här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".