Johanna Wolde
Det var Johanna Woldes första match i Visby Ladies-tröjan. Foto: Linnea Pettersson/P4 Gotland

Förlust i hemmapremiären för Visby Ladies

1:31 min

Visby Ladies skulle i hemmapremiären ta emot regerande mästarinnorna Luleå Basket. Det blev en förlust mot det svårslågna laget med 54-68.

Visbys Ladies match förra helgen mot Alvik blev inställd på grund av elfel. Istället blev den första matchen för säsongen hemma mot duktiga Luleå Basket. I början av matchen stod Visby Ladies upp bra och var starka framåt. Men första halvleken slutade ändå 28-41 till spelskickliga Luleå. Visby kämpade men nådde inte riktigt hela vägen. Hemmalaget spelade betydligt längre anfall än vad moståndarna gjorde som istället attackerade och anföll mycket snabbare.

I början av den tredje perioden sprang poängen iväg och Luleå utökade sin ledning kraftigt. Deras nyförvärv Katie Frerking var på hugget och satte många poäng. I hemmalaget Visbys Ladies var det även där ett nyförvärv, Nici Gilday, som gjorde mest poäng.

Trots en fin avslutning från Visbys sida så var Luleå det bättre och starkare laget och gick vinnande ur denna kamp.

Bästa poängplockare i Visby Ladies var; Nici Gilday och Rashida Timbilla.


(15-23, 13-18, 11-16, 15-11)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".