Hamra-skylt.
Foto: Mari Winarve/Sveriges Radio

Konkursförvaltaren: Suderhälsans verksamhet behöver fortsätta

3:01 min

Advokat Niklas Körling i Stockholm har utsetts till konkursförvaltare för Suderhälsans HVB-hem i Hamra. Han har börjat ta in information om bolaget.

 På kort sikt handlar det om att verksamheten drivs vidare i konkursboet. På längre sikt handlar det om att undersöka om någon kan ta över verksamheten.

-Normalt försöker vi fortsätta verksamheten, särskilt med sådan här verksamhet. Vi behöver fortsätta den, säger konkursförvaltaren Niklas Körling.

Konkursförvaltaren säger att hans arbete nu också går ut på att kontakta de kommuner som placerat barn/ungdomar på Suderhälsan för behandling.

-Vi kommer att behöva kontakta uppdragsgivare för att se om de fortsatt är beredda att lämna uppdrag till verksamheten och betala för sig.

Konkursförvaltaren har börjat med att  ta in information från bolaget för att se hur läget ska hanteras. Som bakgrund till konkursen har han uppfattat att bolagets byte av verksamhetsinriktning ligger, där finansieringen inte har gått i mål.

På måndag kommer konkursförvaltaren till Gotland för att besöka arbetsplatsen. De 22 anställda kommer då att få information om den statliga lönegarantin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".