Mikael Adamsson i Visby Roma.
Mikael Adamsson inledde målskyttet. Foto: Thomas Gottfridsson.

Visby Roma förlorade borta mot Valbo

Visby Roma förlorade trots ledning med 2-0 när det var tretton minuter kvar av matchen. I NickBack arena vann Valbo HC med 3-2.

Visby Roma tog ledningen 15 minuter in i första perioden när Valbo hade en spelare i utvisningsbåset. Målskytt var Mikael Adamsson.
Skott på mål 10-10.

Period två blev mållös. Fortfarande var det väldigt jämnt när det gällde antal skott på mål, 8 för Valbo mot 9 för Visby Roma i den här perioden.

I tredje perioden kunde återigen Visby Roma utnyttja att en spelare i motståndarlaget satt utvisad. Den här gången var det Johan Eriksson som kunde trycka in pucken bakom Valbos målvakt Otto Bäcklin. Minuterna efter fick Valbo chansen att spela fem mot tre. Det utnyttjade Joakim Axman, som tidigare spelade i Visby Roma, på bästa sätt och reducerade till 1-2. Några minuter efter kvitterade även Valbo. När det var drygt en minut kvar av matchen gjorde återigen Joakim Axman mål för Valbo och fastställde slutresultatet till 3-2.
Skott 9-12.

Målskyttar i Visby Roma var Mikael Adamsson och Johan Eriksson.

(0-1, 0-0, 3-1)

Matchen spelades på Valbos hemmais i NickBack arena utanför Gävle. Arenan har sitt namn efter hockeyproffset Niklas Bäckström.

Tabellen hittar du här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".