Wilmer Viinamäki, Visby IBK
Wilmer Viinamäki gjorde tre mål. Foto: Magnus Tingström/P4 Gotland

Visby IBK vann med minsta möjliga marginal

Båda Visby IBK och Karlstad IBF var obesegrade innan dagens match. På sin hemmaplan inför en storpublik på 1.257 personer vann Visby IBK med 7-6.

Jonathan Harald inledde målskyttet för Visby IBK fem minuter in i matchen. I mitten av perioden utökade Robin Melin ledningen till 2-0 men Karlstad lyckades reducera till 2-1 innan perioden var slut.
Skott på mål 10-4 till Visby IBK.

I andra perioden ökade Wilmer Wiinamäki på till 3-1 efter att Robin Melin spelat fram. Bortalaget reducerade men Wiinamäki var återigen framme och fick in bollen. Även den här gången var det Robin Melin som spelade fram.
Skott 6-5 till Visby IBK.

Tredje perioden började inte bra för Visby IBK. Efter två minuter reducerade Karlstad och efter sju minuter var det kvitterat till 4-4. I mitten av perioden tog återigen IBK ledningen genom Wilmer Viinamäki men några minuter senare kvitterade Karlstad till 5-5. Då gjorde IBK ett ryck när dom satte både 6-5 och 7-5 inom loppet av 20 sekunder. Målskyttar var Tommy Bolin och Ville Hirvisuo. Karlstad tog timeout, laddade om batterierna, reducerade, men fick inte in fler mål.
Skott 8-18.

Målskyttar i Visby IBK var Wilmer Wiinamäki med 3 mål, Jonathan Harald, Robin Melin, Tommy Bolin och Ville Hirvisuo gjorde ett mål vardera. 

(2-1, 2-1, 3-4)

Publik: 1.257 personer.

Övriga matcher och tabell här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".