Mer om 58 000

2:57 min

De första reportagen och intervjuerna är från de valdistrikt på ön där något parti fick bäst resultat i förra valet. Vi vill höra vad folk som bor där tycker är viktigt.

Vad är viktigt för dej och när blir du arg på nånting? I projektet 58 000 tar vi reda på vad gotlänningarna pratar om runt köksbordet. Vad är viktiga frågor och vad berörs du av i vardagen.

Det är knappt ett år kvar till valet och journalister och politiker funderar över den stora valfrågan. Vi vill veta vad som är viktigast för gotlänningarna och åker runt i olika områden och knackar dörr och frågar.

Områdena vi har valt är de valdistrikt där de politiska partierna som finns representerade i riksdag eller regionfullmäktige fick flest röster i valet 2014.

Först ut är Fardhems valdistrikt där även socknarna Levide, Linde, Lojsta och Gerum ingår. Där gick det bäst för Centerpartiet som fick drygt 45% av rösterna.

Vi har inte frågat dem vi intervjuar om vilket parti de röstar på och har inte heller frågat om vad de tycker om olika partier. Vi vill bara helt förutsättningslöst veta: vad är viktigt för gotlänningarna?

58 000 i P4 Gotland är en del av Sveriges Radios satsning Tio Miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".