Anki Olsson, Evelina Olsson
Anki Olsson, till vänster, idag fri från missbruk och hemlöshet, med dottern Evelina Olsson, till höger, som samlar in pengar till utsatta. Foto: Amanda Heijbel/Sveriges Radio

Hennes mamma var hemlös - nu hjälper Evelina socialt utsatta

1:14 min

För tredje året i rad har Evelina Olsson i Visby dragit igång en insamling för att stötta bl.a. hemlösa över julen. Hennes mamma Anki har själv varit där.

I tio år har Anki Olsson nu varit nykter, och idag har hon både bostad och en bra relation med barn och barnbarn. Men vägen dit har varit lång, berättar hon i P4 Gotland, och den har inneburit att hon ibland har sovit på toaletter och letat efter mat i soptunnor.

Hennes egen dotter Evelina Olsson håller just nu för tredje året i rad en insamling tillsammans med sin 10-åriga son Liam, som syftar till att hjälpa och uppmärksamma personer på Gotland som på ett eller annat sätt är extra socialt utsatta, i likhet med hur det har varit för Anki tidigare i livet.

Genom sin Facebookgrupp "Hemlösa Gotland" engagerar Evelina människor som vill hjälpa till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista