Sophia Lundmark
1 av 2
Sophia Lundmark. Foto: P4 Gotland/Linnea Pettersson
Endre IF
2 av 2
Jubel vid Karen Farnes mål.

IKSU bröt Endres segersvit

1:21 min

Matchen hade ett högt tempo rakt igenom och Endre höll jämna steg fram till mitten av den sista perioden. IKSU var dock starkast för dagen och vann med 6-3.

I den första perioden mellan Endre IF och IKSU var det bortalaget IKSU som var mest på hugget. Nio minuter in i matchen bekräftades det då IKSU gjorde 1-0 och bara två minuter senare satt dit 2-0. IKSU spelade överlag ett mer kreativt spel än Endre med förflyttningar och hög fart, vilket gjorde att Endre inte riktigt hann med. Endre slarvade något i anfallen och tappade sina farligaste målchanser.

När den andra perioden startade såg man direkt att IKSU fortsatte på samma spår som föregående period. Men strax därefter vaknade hemmalaget till liv och fick jubla när Sara Steen reducerade till 1-2. Endre fick då ny energi och i den 16:e minuten fick Steens lagkamrat Karen Farnes trycka in 2-2 målet. Trots att Endre hade ett klart bättre spel än i den första perioden får IKSU ändå in ett mål med cirka en minut kvar av perioden. 

Ställningen inför den tredje perioden var 2-3. Första tio minuterna var jämna och det kändes som att matchen var låst. I den 11:e minuten gjorde Endres Linnea Wallgren 3-3. Dock fick inte Endre glädjas länge då IKSU därefter gjorde två snabba mål. Ställningen 5-3 höll sedan i sig till de sista 15 sekunderna när IKSU rullade in bollen i ett tom bur.

Slutresultat: 3-6 (0-2, 2-1, 1-3)
Målskyttar i Endre IF: Sara Steen, Karen Farnes och Linnea Wallgren.

Tabell och övriga resultat här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista