Förslag om tiggeriförbud dras tillbaka

Peter Wennblad (M) och Sven Bosarfve (M) vi ha lokalt förbud, men Moderaternas fullmäktigegrupp beslutade i dag att dra tillbaka förslaget.

Bosarfve och Wennblad ville att Moderaterna skulle ställa sig bakom deras förslag om att införa ett tiggeriförbud i den lokala ordningsstadgan på Gotland. Inför förra fullmäktigemötet valde de att dra tillbaka förslaget eftersom det inte fick stöd då.

Nu vill partiet inte ställa sig bakom det för att Länsstyrelsen i Skåne i dag beslutat att upphäva det tiggeriförbud som Vellinge kommun beslutat om att införa.

Länsstyrelsen i Skåne anser att tiggeriförbudet strider mot ordningslagen eftersom kommunen inte kunnat visa att ett passivt insamlande av pengar har stört den allmänna ordningen.

Moderaterna har på riksnivå tagit ställning för ett nationellt förbud mot tiggeri och på Gotland är moderaternas fullmäktigegrupp enig om att tiggeriet ska stävjas och motverkas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista