Vänsterpartiets Lars Bjurström
1 av 2
Vänsterpartiets Lars Bjurström Foto: Anton Kalm/Sveriger Radio

Vänsterpartister lämnar Gotlandshems styrelse i protest

3:17 min

Två av ledamöterna i Gotlandshems styrelse, hoppar av från styrelsen efter beslutet om försäljningen av 884 lägenheter i Gråbo.

 Det är vänsterpartisterna Lars Bjurström och Carina Flodman Andersson som  meddelar att de reserverat sig mot beslutet om försäljning och nu lämnar Gotlandshems styrelse för att fritt kunna debattera frågan. 

De anser att försäljningen kommer att försämra Gotlandshems ekonomi och att hyresgästerna i de bostäder som säljs får en otryggare situation med ett företag som ser bostäderna som ett avkastningsobjekt. Påståenden om oförändrade villkor finns det inga som helst garantier för, enligt Bjurström och Flodman Andersson.

"Därför lämnar vi Gotlandshems styrelse och kommer fullt ut att delta I Vänsterpartiets politiska arbete. Vi tänker driva Vänsterpartiets linje i denna fråga. Detta är ett av Gotlands viktigaste beslut under den här mandatperioden och vi hoppas därför på en bra och öppen diskussion. Vi har inga avsikter att försöka använda överklagande eller andra rättsliga metoder utan hålla oss till den politiska arena där frågan hör hemma", skriver Lars Bjurström och Carina Flodman Andersson i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".