Psykiatrins nya entré.
Foto: Johan Hellström/Sveriges Radio
58 000 - frågor som är viktiga för gotlänningar

Lång kö till psykiatrin för unga som mår dåligt

1:25 min

Lina Öhman som är 23 år sökte hjälp hos psykvården när hon mådde dåligt. Hon tycker att det tog väldigt lång tid innan hon fick den vård hon behövde.

Psykiatrichef Marie Härlin svarar på kritik mot lång väntetid

Ett ämne som många tar upp när P4 Gotland gör intervjuer om vad som är viktigt i vardagen för gotlänningar är vården. Olika delar av vården verkar bekymra folk i alla olika åldrar.

När reportern Mari Winarve satt och pratade med Linnea Ahlström och Lina Öhman på deras balkong pratade båda om att de mår dåligt och behöver hjälp, men att det varit svårt att få nån tid.

– Jag tycker man kan få en kontakt och få nån att få tillit till först och främst, säger Lina Öhman som bara erbjöds medicin förts när hon sökte hjälp.

Har du fått det nu då?

– Jo, det börjar gå framåt. Men det har tagit tid, väldigt lång tid. Undrar varför det tar så lång tid när man mår så pass dåligt, att de inte prioriterar lite bättre, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista