Gotland Grand National 2015. Foto: Hanna Sihlman/Sveriges Radio
Foto: Foto: Hanna Sihlman/Sveriges Radio

Allvarlig konflikt inom GGN

5:57 min

Hur Gotland Grand National ska drivas vidare är oklart. Nu skakas tävlingen av interna stridigheter då samarbetsparterna stämt varandra.

GGN:s ägarföreningar FMCK Gotland och GMF Speedway ingick 2013 ett femårigt samarbetsavtal med Nordic Sport & Event som sträcker sig fram till årsskiftet. Men parterna kan inte enas om framtiden därefter och har nu stämt varandra, vilket Helagotland.se var först med att berätta.

— Vi gick in 2013 och bildade ett bolag för att hjälpa, utveckla och egentligen rädda GGN då föreningarna inte orkade driva det, då det blev för stort, säger Conny Bohlin, vd för Nordic Sport & Event.

Då skrev parterna in att företaget skulle ha rätt att köpa varumärket om man skulle vilja det, vilket man nu vill. Helst ville Nordic Sport & Event fortsätta hyra, som det har varit sedan 2013, och har lagt fram tre förslag som ägarföreningarna förkastat. Därför vill företaget nu köpa tävlingen — medan ägarföreningarna vill ta tillbaka tävlingen.

— Nu vill vi ta tillbaka arrangemanget och vi känner oss mogna. Särskilt den idrottsliga delen, att köra tävlingen, men vi vill ha hjälp med eventet och allt det runt omkring, säger Claes Randlert, ordförande i GGN:s organisationskommitté, utsedd av föreningarna.

Optionen i samarbetsavtalet om att Nordic Sport & Event ska få köpa varumärket GGN är alltså vad som nu ska redas ut i en kommande rättslig tvist.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista