Kjetil Gundersen, vinnare GGN 2017
Kjetil Gundersen, vinnare GGN 2017. Foto: Louise Ruthström/Sveriges Radio

Norrmannen Kjetil Gundersen vann GGN

0:53 min

Efter drygt tre timmars tuff körning är det norrmannen Kjetil Gundersen som står som segrare i årets upplaga av Gotland Grand National.

Kjetil Gundersen körandes för Lunner Motorsport har flera gånger tidigare kört Gotland Grand National men inte räckt hela vägen fram. Årets tuffa tävling på Tofta Skjutfält verkade dock passa norrmannen bra och Gundersen tar sin första seger i Gotland Grand National. 

– Det här har jag drömt om länge, sa Gundersen direkt efter målgång.

Men det blev dramatiskt in på sjätte varvet. Tvåan Albin Elowson, FMCK Skövde, jagade länge febrilt bakom Gundersen men kom aldrig ikapp. Med 11 sekunder missade Elowson att komma ut på det sjunde varvet och Gundersen var den enda föraren kvar i tävlingen att köra sju varv.

– Det var på tiden att jag vann!

På tredje plats kom rutinerade Mats Nilsson.

I damklassen segrade Martina Reimander körandes för Försvarsmaktens Enduroklubb som några minuter senare fick se systern Emilia Reimander köra in som tvåa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista