Bokbussen. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Bokbussen. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Nu släpps mellanstadiebarn ombord på bokbussen

3:23 min

"Så fort som möjligt" ska även mellanstadiebarn få tillgång till bokbussen, lovar grundskolechefen Torsten Flemming. Nu är det klart med en lösning.

"Ett utslag av besparingshets", beskrev Brittis Benzler (V), ordförande för barn- och utbildningsnämnden, beslutet att bara lågstadiebarn får låna böcker i bokbussen. Ett beslut som togs på förvaltningsnivå.

  Trots att bokbussen står på skolgården får alltså inte mellanstadiebarnen samma möjlighet. Det innebär att på exempelvis Garda skola delas tre-fyran i mitten; hälften av klassen får låna, och den andra får inte.

Men nu råder bot och bättring.

— De ökade kostnaderna för bokbussens del får vi helt enkelt ta så att vi kan släppa på alla barn på bussen, säger Torsten Flemming, grundskolechef.

Han berättar att förvaltningen hoppades att situationen skulle rättas till redan i höst, men att turerna då redan var lagda.

Nu sitter inblandade parter och ser över hur det kan lösas "så fort som möjligt". 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista