Barncancerfondens Anja Malmberg tillsammans med konstnären Lars Jonsson.
1 av 3
Foto: Stina Kätting/Sveriges Radio
Ride of Hope
2 av 3
Foto: Stina Kätting/Sveriges Radio
Lars Jonsson skänker till barncancerfonden
3 av 3
Foto: Stina Kätting/Sveriges Radio

Lars Jonssons tavla gav Barncancerfonden kvarts miljon

2:50 min

Konstnären Lars Jonsson skänkte idag pengarna för en tavla värd 250 000 kronor till Barncancerfonden.

Ett gäng cyklister började träna tillsammans i cykelklubben Team Gotland och kom på att de kunde ha ett högre mål med träningen.

De anslöt sig till Barncancerfondens Ride of Hope och började samla in pengar i samband med träningen. Bland annat har de sålt annonsplatser på sina cykelkläder för 25-30 000 kronor till gotländska företag.

De har också gått omkring med insamlingsbössor på Almedalsveckan och ställt ut tunnor vid livsmedelsbutiker där man kunde lägga de pengar som snart skulle förlora värde i samband med sedel- och mynt-bytet.

Hittills har cyklisterna på ett och ett halvt år samlat in 1 140 000 kronor, bland annat genom att Lars Jonsson skänkt pengarna han fått för en tavla som sålts för en kvarts miljon. Anja Malmberg, Barncancerfonden, kom till Gotland för att ta emot gåvan personligen.

Team Gotlands cyklister var märkbart rörda och stolta över att ha lyckats nå sitt mål och över att så många valt att bidra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista